Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CulturMedia, cere demisia de onoare și scuze publice de la managerul Radio România Antena Satelor

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă ”CulturMedia, cere demisia de onoare și scuze publice de la managerul Radio România Antena Satelor

FNS ”CulturMedia”, afiliată la CNS ”Cartel Alfa” a luat act cu stupefacție de manifestările temperamentale și antisindicale ale managerului Radio România Antena Satelor, domnul Valentin Marin, căruia îi solicită demisia de onoare și scuze publice pentru încălcarea Legii Dialogului Social nr. 62/2011 și imixtiune într-un scrutin a cărui organizare nu îi aparținea.
Astfel, după convocarea Adunării Generale a Salariaților din data de 12.04.2022, în ședința din dimineața zilei de 12.04.2022 a conducerii SRR, domnul Valentin Marin și-a admonestat colegii manageri care nu și-au ”dus” subalternii să voteze pentru alegerea reprezentanților salariaților și a lansat o serie de atacuri antisindicale, care dovedesc necunoașterea legii și reglementărilor interne ale instituției de prestigiu care este Societatea Română de Radiodifuziune.
Radioul Public al românilor este un vector de credibilitate pentru cetățenii țării, iar lucrătorii acestuia trebuie să aibă o atitudine corespunzătoare atât în interiorul, cât și în exteriorul instituției.
Nu poți conduce un post de radio atât de iubit și să asiguri programe echidistante, promovând valori și respectarea legilor, iar în interiorul instituției să disprețuiești aceste repere.
Sperăm să nu fie simptomatice presiunea și comportamentul abuziv asupra angajaților SRR, având în vedere că în aceeași ședință, dar și cu o zi înainte asupra unor subalterni membri ai federației noastre, un alt manager al SRR, respectiv Mihai Anghel, conducătorul postului Radio România Timișoara, a avut manifestări care contravin Legii Dialogului Social.
De asemenea, Federația ”CulturMedia” a fost înștiințată că, în cadrul aceleiași ședințe, i-au fost permise accesul și intervenția suburbană unei candidate la scrutinul pentru desemnarea reprezentanților salariaților pentru negocierea CCM, doamna Ruxandra Iliescu. În același registru furios ca al domnului Marin, doamna Iliescu a făcut o serie de considerații jignitoare și discriminatorii, sancționabile inclusiv legal, la adresa angajaților care nu s-au prezentat la scrutinul din 11.04.2022. Atragem atenția conducerii SRR să nu tolereze aceste manifestări care încalcă prevederile legale privind exercitarea dreptului la vot, dar și legislația privind protecția persoanelor cu handicap, precum și prevederile referitoare la discriminare.
Considerăm că angajații care nu s-au prezentat, din diferite motive, la scrutinul din 11.04.2022, merită scuze publice din partea doamnei Iliescu pentru jignirile proferate în ședința menționată.

Angajații Radio România și-au dovedit și dovedesc profesionalismul și atașamentul față de meserie și public, inclusiv în perioade dificile, în context intern și internațional. De aceea ei merită respect și un climat de lucru firesc, onorant, în care derapajele unor șefi nu au ce căuta.

CONSTITUȚIA ROMÂNIEI

ARTICOLUL 40
(1) Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: