Caută
Close this search box.

Uite ordonanța, nu e ordonanța! De 1 Mai ne rămâne speranța!

     Ca în fiecare an, de 1 Mai, lucrătorii din muzee și biblioteci „sărbătoresc” Ziua Muncii prost plătită și desfășurată în condiții ce le periclitează sănătatea.

     Ieri, situația părea că se va îmbunătăți pentru această categorie de salariați: pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Economic și Social apărea trecută ordonanța de urgență care ar fi acordat măririle salariale promise la începutul anului de Ministerul Culturii. Dar, pe măsură ce entuziasmul tuturor creștea, surpriză, cu jumătate de oră înainte de începerea ședinței, chiar Ministerul Culturii a retras ordonanța, pe motiv că nu are toate avizele!

     În lumina acestor noi dovezi ale lipsei de responsabilitate și profesionalism manifestată la nivel ministerial, angajații din muzee și biblioteci din toată țara, membri ai Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă „CulturMedia”, continuă greva japoneză. Ei se pregătesc ca, în data de 18 mai, începând cu ora 17:00, să organizeze, în Piața Victoriei din București, evenimentul „Beznă în muzeele și bibliotecile din România”. Publicul larg este invitat atunci să participe și să susțină această inițiativă.

     La mulți ani, tuturor oamenilor muncitori, responsabili, cu inițiativă și cu respect pentru meserie!

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !