Caută
Close this search box.

Ne-a ajuns cuțitul la os! Ne-ați ignorat destul!

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA și Confederația Națională Sindicală CARTEL ALFA informează membrii că Ordonanța de Urgență ce vizează remedierea discriminării morale și salariale la care au fost supuși salariații din sistemul muzeelor și bibliotecilor publice NU a fost adoptată în conformitate cu acordul la care s-a ajuns ca urmare a negocierilor purtate cu reprezentanții Ministerului Culturii și ai Guvernului.

Considerăm că actul normativ promis și neonorat arată imaginea unui ministru care nu poate lupta pentru o justă reparație materială și morală, pentru un sector profesional ignorat, uitat și minimalizat de toate guvernările, în ciuda complexității, importanței strategice și utilității publice a domeniului.

Pe cale de consecință, Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor , în semn de protest împotriva TERGIVESĂRII măsurilor promise. Acestea urmau să repună angajații muzeelor și bibliotecilor în rândul salariaților respectați de către autoritățile statului – promisiune neonorată. Ca atare, Federația îndeamnă la solidaritate, invitând toți lucrătorii muzeelor și bibliotecilor să se alăture și să participe la PROTESTUL ORGANIZAT PE DATA DE 18 MAI, ora 17.00, ÎN PIAȚA VICTORIEI!!

Lipsa de solidaritate înseamnă marginalizare, excludere, izolare, sărăcie!

Facem apel la Rețeaua Națională a Muzeelor din România și la Asociația Managerilor din Muzee, să se solidarizeze cu revendicările salariaților, în vederea suspendării în România a ediției din acest an a Nopții Europene a Muzeelor!

Facem apel la toți iubitorii și susținătorii culturii, ai muzeelor și bibliotecilor, să adere prin participare, la acțiunile noastre de protest!

Atragem atenția că orice presiune sau forțare a angajaților de a presta activități profesionale în zilele de sărbătoare legală sau după orele de program, exercitată sub orice formă, va fi considerată un abuz și, în consecință, vom utiliza mijloacele legale de sesizare a autorităților competente, în vederea sancționării.

Solicităm DIN NOU Guvernului României să dispună ÎN REGIM DE URGENȚĂ măsurile juste pentru eliminarea discriminării create, precizând că impactul financiar este mic și se raportează la un număr de maximum 8000 de salariați!

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !