Caută
Close this search box.

FĂRĂ MUZEE, FĂRĂ VIITOR!

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă „CulturMedia”, cu sprijinul Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa”, a depus toate diligențele în vederea rezolvării revendicărilor lucrătorilor din muzee și biblioteci. Eforturile concentrate ale membrilor, susținerea primită de la conducerile instituțiilor, de la angajații din alte domenii de activitate, precum și de la publicul larg, încep să dea rezultate: Ministerul Culturii a publicat vineri, 12 aprilie, spre dezbatere, mult așteptatul proiect de ordonanță de urgență ce vizează creșterile salariale solicitate.

Deși salută acțiunea Ministerului Culturii, membrii federației își rezervă dreptul de a rămâne sceptici până la publicarea ordonanței în Monitorul Oficial al României. Această atitudine este una firească, în contextul în care nu toate propunerile ajung să primească valoare juridică sau să rămână în forma agreată. De aceea, acțiunile de protest vor continua conform programului stabilit.

Atragem atenția că obținerea acestui drept salarial nu este singurul punct de pe lista revendicărilor lucrătorilor din muzee și biblioteci. Îmbunătățirea condițiilor de muncă, deblocarea posturilor vacante și suplimentarea schemelor de funcții, alocarea unui buget de minimum 0,9 din PIB sectorului cultural, remedierea anomaliilor actuale din sistemul de salarizare a personalului din instituțiile culturale – egalizarea cu instituțiile de spectacol, încheierea unui contract colectiv de muncă la nivel de sector de activitate pentru instituțiile muzeale publice și pentru bibliotecile publice sunt măsuri la fel de necesare pentru dezvoltarea domeniului Cultură și ridicarea acestuia la rangul pe care îl merită.

MUZEELE ȘI BIBLIOTECILE CONTEAZĂ!!

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !