Caută
Close this search box.

Ziua Mondială a Libertății Presei

De Ziua Mondială a Libertății Presei, Radioul și Televiziunea Publice, sub cizma politicului și cu jurnaliști care câștigă cât un muncitor necalificat!
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă, CulturMedia, îi felicită pe jurnaliști și omagiază această profesie, vitală pentru o societate democratică!
Pe de altă parte, însă, CulturMedia, aduce în atenția guvernanților asupra situația extrem de dificilă în care se află ziariștii și personalul care sprijină realizarea producției media din Radioul și Televiziunea publice, onorând de ani buni profesia de jurnalist.
În vremuri normale, dar și în timp de pandemie, război, evenimente care au provocat țara noastră și întreaga planetă, profesionalismul mass-media publice din România a fost un fir roșu pentru societatea civilă, care s-a putut informa astfel corect și obiectiv.
Desființarea taxei radio-tv a pus presiune însă pe independența editorială. Subfinanțarea acestor instituții nu conduce decât la transformarea personalului de specialitate dintr-unul etalon, în unul umilit, demotivat și plătit prost.
Mai mult, în Societatea Română de Radiodifuziune, unde Federația are afiliat cel mai mare sindicat din instituție, personalul de specialitate este plătit la limita subzistenței, iar din partea unor persoane din conducere, sunt lansate și orchestrate acțiuni menite să descurajeze libertatea de asociere în sindicate și să aducă la tăcere orice nemulțumire manifestată.
În Societatea Română de Radiodifuziune este în desfășurare negocierea contractului colectiv de muncă, în condiții cel puțin stranii și fără a se avea în vedere dreptul la carieră, majorări salariale care să atenueze inflația sau aducerea personalului de specialitate la un nivel demn și meritat.
De aceea, Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă, CulturMedia, parte a Confederației ”Cartel Alfa”, este pregătită să susțină la nivel național și internațional respectarea drepturilor membrilor săi care aparțin acestei bresle.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !