Caută
Close this search box.

Comunicat

Situația de criză a patrimoniului cultural național, semnalată în scrisoarea deschisă trimisă domnului Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale, de către membrii Comisiei Naționale de Arheologie, la care se adaugă gravele atacuri la adresa sectorului cultural, printr-o politică iresponsabilă cu urmări pe termen lung (diminuarea cu 30% a bugetelor instituțiilor de cultură, asediul asupra Aministrației Fondului Cultural Național, acțiunile de transformare a Ministerului Culturii și Identității Naționale într-o “entitate pe persoană fizică”, refuzul unui dialog social real, perpetuarea unui sistem clientelar ce blochează dezvoltarea infrastructurii și resursei culturale și nu încurajează actul cultural de calitate) se constituie în tot atâtea motive pentru a realiza solidaritatea cu lucrătorii din acest domeniu, indiferent dacă sunt din sectorul bugetar sau din cel independent.

Având în vedere gravitatea celor semnalate în scrisoarea deschisă, Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă – CulturMedia se solidarizează cu demersul Comisiei Naționale de Arheologie și cheamă alături toate sindicatele muzeale.

În ziua de 14 iunie 2019, toți vom purta o banderolă neagră în timpul programului de lucru. Totodată, vom iniția demersul pentru obținerea autorizației de protest la sediul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Este timpul să punem punct acestei stări de lucruri și să luăm totul de la capăt pe baze sănătoase! Ministerul Culturii și Identității Naționale trebuie să își respecte misiunea publică pentru apărarea patrimoniului cultural național, domeniu de importanță strategică a României europene!

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !