Caută
Close this search box.

Nu distrugeți muzeele din România!

Nu distrugeți muzeele din România!

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media (FNSCMM) condamnă intenția Ministerului Culturii de a-și mări schema de personal prin reducerea posturilor unor specialiști din instituțiile subordonate.

Într-un proiect de Hotărâre din 17 octombrie 2018, privind Programul de investiţii în domeniul culturii, cu executare multianuală, se prevede suplimentarea aparatului central cu 50 de posturi care vor fi transferate de la instituțiile subordonate.

Această măsură poate însemna reducerea numărului de posturi a personalului din muzeele din țară, domeniul muzeal fiind deja la limita supraviețuirii în privința numărului de specialiști angajați și a condițiilor de muncă.

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media (FNSCMM) se opune categoric aprobării acestei Hotărâri, care nu a parcurs nici etapele de dialog social și de consultare publică, dar care este o nouă lovitură dată muzeelor și publicului din România. FNSCMM solicită renunțarea de urgență la această intenție și o discuție în cel mai scurt timp cu reprezentanții ministerului de resort, până la demararea etapelor legale de protest.

Biroul Operativ al FNSCMM

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !