CulturMedia, 4 ani de activitate și un nou mandat

Sâmbătă, 30 iulie, la Sibiu, cu prezență fizică dar și în sistem online, a avut loc Adunarea Generală a Federației Naționale a Sindicatelor din Presă și Cultură – CulturMedia.

Invitat special a fost președintele CNS Cartel Alfa, domnul Bogdan Iuliu Hossu.

În raportul de activitate al conducerii care și-a încheiat mandatul, au fost menționate rezultate obținute pentru drepturile lucrătorilor din domeniul muzeal, din presă sau instituții de spectacol. Totodată, a fost detaliată activitatea acestei federații în litigii juridice care au vizat obținerea de noi drepturi sau apărarea unor colegi.

Prezentarea situației financiare a fost urmată de proiecția, prezentarea și aprobarea bugetului 2022-2023, respectiv stabilirea modului prin care acesta poate fi rectificat.

A fost aleas noul Birou Operativ al Federației:

Georgel Balaci – președinte;

Decebal Vleja – prim-vicepreședinte;

Celia Cristina Iacob – vicepreședinte sector muzee-patrimoniu cultural;

Melania Suciu – vicepreședinte sector instituții de spectacol;

Codrin Raita – vicepreședinte sector mass-media;

Gabriel Arsene – secretar general;

Florina Cezarina Cherciu – membru;

Iulia Maria Pascu – membru;

Gabriel Marian Pintilie – membru.

Prioritățile pentru noul mandat sunt: obținerea reprezentativității la nivel de sector de activitate – Cultură și mass-media, cunoașterea mai aprofundată a problemelor și situațiilor din toate sindicatele membre, accelerarea comunicării, precum și dezvoltarea tuturor instrumentelor necesare acestor obiective. Strategia privind politicile și modul operativ de acțiune al federației va fi raportată la fiecare domeniu de activitate.

Președintele Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, a prezentat cele mai recente informații privind legislația conexă dialogului social, arătând necesitatea implicării lucrătorilor din Cultură și Presă în activități sindicale, de la informare până la acțiuni specifice sindicatelor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: